Overslaan naar content

Voorlichter

Remote
  • Sittard-Geleen, Limburg, Nederland

Functieomschrijving

Doel
Binnen de pool voorlichters van de Bedrijfsnoodorganisatie (BNO) Chemelot functioneren om interne en externe informatie te geven, wanneer zich een bijzonder voorval of een incident voordoet.

Wachtdienst
Gedurende een volledige week draai je wachtdienst, 24/7 ben je bereikbaar en kun je binnen een half uur vanuit Geleen in het actiecentrum zijn, de centrale plek waar incidenten gecoördineerd worden.

Plaats in de organisatie

De voorlichter maakt deel uit van de Bedrijfsnoodorganisatie, die wordt geactiveerd bij incidenten. Samen met een team van experts ben je verantwoordelijk voor zowel interne als externe communicatie. Dit betekent dat wanneer zich een incident voordoet, je direct actie onderneemt om medewerkers en de omwonenden van Chemelot via verschillende mediakanalen van informatie te voorzien.

De coördinatie van de voorlichters in wachtdienst wordt verzorgd door IMMX B.V. en valt onder de verantwoordelijkheid van Chemelot Site Permit BV.

Kennisgebieden

Crisiscommunicatie, journalistiek, woordvoering en adviesvaardigheden. Kennis van en affiniteit met de chemische sector is een pré.

Vereisten

Studierichting communicatie/journalistiek

Minimaal 3-5 jaar werkervaring in het vakgebied


Resultaatgebieden:

  • Advies aan directie

  • Redactionele producties (voornamelijk voor website en social media kanalen)

  • Woordvoering

Toelichting op de resultaatgebieden

Advies:

Het adviseren van de directie, chef van dienst en leden van het actiecentrum bij incidenten/ongewone voorvallen, zodat de omgeving doeltreffend wordt geïnformeerd over de actuele situatie en het verloop van een incident/bijzonder voorval.
In geval van Grip 1 (of hoger) werkt de voorlichter samen met de voorlichter COPI of OBT en biedt advies aan de overheid.


Redactionele producties:

Het schrijven en redigeren van nieuwsberichten, opstellen van Q&A en verwoorden van actuele situaties voor media en de socialmediakanalen, zowel intern als extern.


Woordvoering:

Indien nodig en gewenst, in afstemming met de directie, verzorgen van de woordvoering tijdens een bijzonder voorval of incident en directie adviseren over woordvoering.

Meer informatie
Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Martijn in 't Panhuis.

Details

Remote
  • Sittard-Geleen, Nederland

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Details

Remote
  • Sittard-Geleen, Nederland

Persoonlijk contact?

Heb je vragen over werken bij IMMX of wil je eens kennismaken. Neem dan via [email protected] contact op met Maartje Storms.